Mainecoon

zondag, december 21, 2008

Thaise currypasta

Rode currypasta:
30-40 Thaise rode pepertjes, schoongemaakt
4 sjalotjes, in dunne ringen
1 eetlepel fijngehakte galangawortel
2 stengels citroengras, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
3 kaffirlimoenblaadjes, fijngehakt
4 fijngehakte korianderwortels
10 zwarte peperkorrels
1 theelepel korianderzaadjes, geroosterd
1/2 theelepel komijnzaadjes, geroosterd
flinke mespunt kaneel
1 theelepel gemalen kurkuma
1/2 theelepel trassi
1 theelepel zout
2 eetlepels olie

En voor de echte pittig liefhebber:
Groene currypasta:
30-40 Thaise groenepepertjes, schoongemaakt
2 stengels citroengras, fijngehakt
3 sjalotten, in dunne ringen
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 eetlepel fijngehakte galanga
4 kaffirlimoenblaadjes
1/2 theelepel fijngehakte korianderwortel
6 zwarte peperkorrels
1 theelepel korianderzaadjes, geroosterd
1 theelepel komijnzaadjes, geroosterd
1 eetlepel suiker
1 theelepel zout
1 theelepel trassi

Alle ingredienten behalve de olie in een vijzel fijnmaken tot een gladde brij.
Scheutje voor scheutje de olie al roerend toevoegen. Afgesloten houdbaar in de koelkast.
Gebruik wel handschoenen bij het maken van de pastas!!

posted by Denny at 11:32 a.m.

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home



Op dit moment zijn er Mainecoon(s).
Op , rond waren hier wel Mainecoons tegelijkertijd.

Links

  • Whaleman Foundation
  • War Child
  • Nederlandse Stichting voor Hulp aan Dieren
  • Lush
  • Mainecoon info

Previous Posts

  • Thais koken
  • Lekker bekkie!!
  • Taart!!!!! (door mama gemaakt)
  • Afscheidsfeestje
  • Mama is creatief (af en toe)
  • Schminken
  • Bezichtigingsafspraak!
  • Cool!!
  • Drie october!
  • Een geweldig concert!!

Bijdragers

  • Iris
  • Denny

Powered by Blogger