Thaise currypasta
Rode currypasta:
30-40 Thaise rode pepertjes, schoongemaakt
4 sjalotjes, in dunne ringen
1 eetlepel fijngehakte galangawortel
2 stengels citroengras, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
3 kaffirlimoenblaadjes, fijngehakt
4 fijngehakte korianderwortels
10 zwarte peperkorrels
1 theelepel korianderzaadjes, geroosterd
1/2 theelepel komijnzaadjes, geroosterd
flinke mespunt kaneel
1 theelepel gemalen kurkuma
1/2 theelepel trassi
1 theelepel zout
2 eetlepels olie
En voor de echte pittig liefhebber:
Groene currypasta:
Groene currypasta:
30-40 Thaise groenepepertjes, schoongemaakt
2 stengels citroengras, fijngehakt
3 sjalotten, in dunne ringen
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 eetlepel fijngehakte galanga
4 kaffirlimoenblaadjes
1/2 theelepel fijngehakte korianderwortel
6 zwarte peperkorrels
1 theelepel korianderzaadjes, geroosterd
1 theelepel komijnzaadjes, geroosterd
1 eetlepel suiker
1 theelepel zout
1 theelepel trassi
Alle ingredienten behalve de olie in een vijzel fijnmaken tot een gladde brij.
Scheutje voor scheutje de olie al roerend toevoegen. Afgesloten houdbaar in de koelkast.
Gebruik wel handschoenen bij het maken van de pastas!!

0 Comments:
Een reactie posten
<< Home