Thais koken
Als je in het land geweest bent, dan weet je de smaken te waarderen:
750 g Black Tiger garnalen, gepeld, aders verwijderd, staart eraan
1/2 bosje blaadjes koriander, voor garnering
4 rode Spaanse pepers, voor garnering
Lente uitjes, in plakjes, voor garnering
3 eetlepels plantaardige olie
1 eetlepel fijngehakt knoflook
1 kleine ui, gesnipperd
4 rode Spaamse pepers, fijngehakt
3 kaffirlimoenblaadjes, gescheurd
1 stengel citroengras, gekneusd en fijngehakt
1 theelepel currypasta (het recept voor currypasta zal ik later posten)
2,5 deciliter kokosmelk
1,5 centimeter kaneelstokje
75 gram pindakaas met stukjes noot
3 eetlepels tamarindesap
2 eetlepels vissaus
2 eetlepels palmsuiker
Sap van 1/2 limoen
- Verhit voor de saus de helft van de olie in een wok en bak hierin het knoflook en de ui 3-4 minuten.
- Voeg de Spaanse pepers, het citroengras en de currypasta toe en bak het geheel nog 2-3 minuten.
- Roer de kokosmelk, het kaneelstokje, de pindakaas, het tamarindesap, de vissaus, de palmsuiker en het limoensap erdoor.
- Zet het vuur lager en laat het geheel 15-20 minuten pruttelen, of tot een dikke saus is ontstaan.
- Verhit de rest van de olie in een wok. Voeg de garnalen toe en roerbak 3-4 minuten, of tot de garnalen roze zijn en iets stevig aanvoelen.
- Roer de garnalen en de pindasaus door elkaar en garneer de schotel met de blaadjes koriander, de rode Spaande peper en de lente uitjes.
Serveer met kokos-jasmijn-rijst.
Eet smakelijk!!

2 Comments:
Ga je een kook rubriekje beginnen ? ;-)
Haha dat is weer eens iets anders he? hihi Soms komen mijn receptjes wel voorbij!
Een reactie posten
<< Home